Fresnel Spot FS 30 - Příběh světla a lásky

Fresnel Spot FS 30 - Příběh světla a lásky

- Categories : Příběhy
star
star
star
star
star

Nabízí velmi směrové hluboké stíny s intenzivním barevným sytémem a zaručuje hloubku snímku. Efektivní optika a vysoká švýcarská přesná strojírenství zajišťují nejvyšší kvalitu světla. S objektivem o průměru 30 cm a proměnným úhlem od 20 ° do 60 ° nabízí Fresnel Spot 30 klasické světlo kina, ideální pro módní a krásu fotografie.
Vč. elegantní kufr na kolečkách pro skladování a dopravu.

 

Elinchrom Fresnel Spot FS30

FS30
Příběh světla
a lásky

od Franka Doorhofa

Pokud budete sledovat práci Franka Doorhofova, pravděpodobně víte, že je obrovským fanouškem Fresnelových modifikátorů. Již několik měsíců má příležitost hrát si s naším Fresnelovým místem, FS30. Frank měl mnoho příležitostí k jeho použití a je pravděpodobně nejlepší fotograf, který by mohl sdílet svou vášeň s tímto neuvěřitelným novým produktem, který jsme právě vydali.

Před mnoha lety byl jeden z prvních demo, které jsem kdy udělal na veletrhu, pro Elinchrom. Jeden z modifikátorů, které měli u stánku, byl Fresnel a v okamžiku, kdy jsem ho viděl, jsem ho miloval. Nakonec jsem ho použil v některých vstupech, během demonstrace a konečně také jako světelný zdroj.

V té době jsem si nemohl dovolit Fresnel, ale zůstalo mi to v mysli jako nutnost. V okamžiku, kdy jsem měl peníze na Fresnel, Elinchrom jej přestal vyrábět.
V loňském roce jsem byl během Photokiny rád, že se Elinchrom rozhodl znovu uvolnit Fresnel v podobě nového FS30. Jak si dokážete představit, okamžitě jsem jeden pořídil, a teď jej používám ve své práci.

"Někdy to prostě vidíte a víte, že to je modifikátor, který máte rádi!"

Co je to kouzlo?
Je velmi těžké vysvětlit, proč se někdo zamiluje do modifikátoru. Vždycky říkám lidem "někdy to prostě vidíš a ty víš, že to je modifikátor, který máš rád."

V mých projektech rád pracuji s kontrastem, ale také rád vidím trochu víc svého modelu, i když ne příliš. To je důvod, proč často používám mřížky na mých hlubokých octách, maxi reflektorech, beautydishích a čtvercových reflektorech. Vidíte společný faktor: voštinu. Myslím, že když někdo přijde do našeho studia a nikdy neviděl voštinový filtr, jsou ohromeni, protože používám voštiny téměř na všech mých 

Fresnel Spot FS 30 © Frank DoorhofFresnel Spot FS 30 © Frank Doorhof

 

Fresnel Spot FS30

Důvod je docela jednoduchý: Miluju kontrast, ale rád bych také kombinoval světlo s hlubokým octa a maxilightem, abych dostal opravdu takový pohled, jaký chci, ale často s příliš silným světlem, takže voština to pomáhá zúžit.

"Když přemýšlím o Fresnel spotu, 
přemýšlím o Hollywoodu. "

Co je to POP?
Vždy popisuji pohled, kdy jsem jako po "popu". V podstatě to znamená, že rád používám tvrdé osvětlení, což je důvod, proč většina modifikátorů má stříbrné nátěry a dokonce používám mé hluboké octy a softboxy v 90% případů bez předních difuzorů (jen střední, pokud mají jeden). Tato kvalita světla dává barvám opravdu pěkný "pop". Další věc, kterou mám rád u této kvality světla, jsou intenzivní stíny. Když toto používáte správně, můžete získat ohromující efekty bez použití Photoshopu. Použijte jen mírně Photoshop pro jemné doladění obrázků ... a wow!

Fresnel Spot FS30 © Frank DoorhofFresnel Spot FS30 © Frank Doorhof

FS30

Ačkoli mnoho lidí myslí na divadelní nebo filmové spoty, když slyší slovo Fresnel, původ názvu Fresnel je vlastně v budování objektivu. Nicméně, protože mluvíme o modifikaci fotografie, vynechám tu část a zaměřím se na použití ve fotografování.
Když si myslím na Fresnelovy skvrny, myslím na Hollywood, ta krásná kvalita světla, která dokáže vytvořit model "pop", ale také vypadá krásně (často také díky nějakému difúzi na objektivu). Fresnelové skvrny mají jednu věc, kterou opravdu miluji: mají obrovský kontrast a hluboké syté barvy (samozřejmě díky tomuto kontrastu).
V průběhu let jsem zkoušel mnoho modifikátorů a našel jsem některé, které se mi opravdu líbí a které se blíží k Fresnelu. Například, maxilight s voštinou, ale ... to není Fresnel.
U většiny skvrn Fresnel jste schopni přesunout blesk / světelný zdroj uvnitř pouzdra tak, aby "zaostřil" paprsek, nebo jinými slovy, aby byl širší nebo užší. V FS30 se to provádí namontováním blesku do pouzdra a použitím kolečka k posunutí blesku blíž nebo blíže k čočce. To nejen znamená, že jste schopni velmi přesně řídit velikost místa, ale můžete si také hrát s úbytkem světla s jinými modifikátory. Pokud byste chtěli stejnou rozmanitost, museli byste používat různé voštinové filtry a věřte mi, že je to vždy kompromis, který často vede k tomu, že se blesk pohybuje dál nebo blíže, což znamená, že máte jiný odraz světla.
S FS30 Fresnelem máte bod od 20 ° do 60 °, což znamená, že můžete přesně přesunout blesk a vytvořit přesný vzhled, který chcete.

Fresnel Spot FS30

 

Fresnel Spot FS30

 

 

 

 

 

 

Fresnel Spot FS30

Takže máme:
Obrázky s vysokým kontrastem (skvělá barva).
A máte velkou flexibilitu při vytváření přesného vzhledu, který chcete.

Ale je tu ještě ...

Získalo to vzhled
Ne mnoho modifikátorů vypadá, jako kdyby mohli být součástí fotografického záběru, ale FS30 (a většina Fresnelových skvrn) opravdu má ten hollywoodský vzhled, takže ho také ve skutečnosti používám jako "prop"; To prostě vypadá úžasně!

Co víc dostaneš?
S Elinchrom FS30 nezískáte jen modifikátor: Elinchrom jej také dodává v inteligentním pouzdru, které je velmi užitečné, když chcete vzít FS30 na místo nebo si ho pronajmout. Nechcete jen házet tuto krásu v zadní části vašeho auta.

Fresnel Spot FS30 © Frank DoorhofFresnel Spot FS30 © Frank Doorhof

 

Máte-li jej mít? 
Já vám nemohu odpovědět na tuto otázku, ale pokud máte rádi vaše obrázky ala POP a milujete staré stylové hollywoodské černé a bílé obrázky, budete milovat FS30. Dá vám to samozřejmě a samozřejmě můžete s ostatními modifikátory simulovat kvalitu obrazu.

Ale musím být brutálně upřímný. Od té doby, co jsem použil Fresnel, jsem nikdy nenalezl modifikátor, který by se mi moc líbil, ale teď, když byl FS30 znovu uvolněn, nemohl jsem být šťastnější. Používám FS30 hodně na snímcích, kde chci ten skutečný okraj v mém světle. Dokáže zpracovat plné těla stejně jako velmi blízké portréty.

FS30 má také několik filtrů: 6 barevných filtrů, 2 matné filtry a 2 šedé filtry. Jsou k dispozici v sadě s názvem "sada příslušenství", která obsahuje držák filtru a magnety pro držení filtrů.

Jedná se o velmi všestranný systém, který vám poskytne úžasné snímky. Nezapomeňte však, že osvětlení s Fresnelem není jako softbox o velikosti 1,90 m. To je světelný zdroj, který musíte zvládnout, a když to uděláte ...

Fresnel Spot FS30

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Share this content