Hi-Sync Zkušenosti - Michael Clark

Hi-Sync Zkušenosti - Michael Clark

- Categories : Zkušenosti
star
star
star
star
star

Michael Clark je jedním z těchto inovativních fotografů, kteří se vždy snaží rozvíjet svou kreativitu. Jeho schopnost vytvářet vizionářské obrazy prostřednictvím nových technologií nás motivuje k tomu, abychom ho požádali o hru se Sykport Plus HS. Vysílač, který prolomí hranice při fotografování bleskem.

Elinchrom Skyport HS Plus

Elinchrom Skyport HS Plus © Michael Clark

S uvedením vysílače Skyport Plus HS a novými bleskovými hlavami Quadra HS pro model ELB 400, společnost Elinchrom oficiálně vstoupila do světového synchronizačního světla s vysokou rychlostí závěrky s vlastním vlastním řešením.

Zatímco nová technologie Hi-Sync (HS) pracuje podobně jako HyperSyncTM, tuto je mnohem jednodušší používat a produkuje mnohem lepší výsledky než cokoliv, co předcházelo.

Nyní máme schopnost "střílet" s bleskem při jakékoliv rychlosti závěrky až na 1 / 8,000 sekundy.

Elinchrom Skyport Plus HSElinchrom Skyport Plus HS -  © Michael Clark
Pro tento snímek jsem zvolil vysokou rychlost závěrky, aby ztmavil pozadí a pro synchronizaci blesku použil technologii HS.
1 / 8000ths. F / 3,5 ISO 800

Minulý měsíc jsem měl velkou čest setkat se s vynikajícími lidmi v Elinchromu ve svém sídle ve Švýcarsku, kde mi ukázali nové Skyport Plus HS a hlavy Quadra HS.

Během posledních několika týdnů jsem testoval tyto nové produkty na různých akčních a dobrodružných výstřelcích a výsledky mě neustále překvapují. Je zřídka, že vidím, že výrobek otevírá zcela nové možnosti.

Při práci s HyperSync v minulém roce jsem viděl možnosti této technologie, ale bylo obtížné s tím pracovat.
S novým zařízením Hi-Sync společnosti Elinchrom je nyní experimentální technologie velmi vylepšená a zdokonalená. Osobně jsem nebyl tak nadšený o nový produkt už za velmi dlouhou dobu.

"Je to zřídka, že vidím, že produkt otevře
zcela nové možnosti možností! "

Skyport Plus HS

"Zda je tento produkt" měničem hry "
nechávám uživatele rozhodnout. "

https://youtu.be/q9ASAKyJ6fE

 

Elinchrom Skyport Plus HS

Elinchrom Skyport Plus HS

Je vzácné, že výrobek otevírá nové světy ve fotografickém průmyslu, ale tento produkt to může dokázat.

Zda je tento produkt "změnou hry", nechávám masy rozhodnout. Existuje obrovský seznam nových funkcí, které byly zabaleny do vysílače Skyport Plus HS.
Je spolehlivější než starší modely Skyport, nabízí plnou kontrolu nad všemi vašimi stmívačkami Elinchrom a zahrnuje řadu technologických pokroků, které byly dokončeny do takové míry, že je třeba se jim pokoušet věřit.

Níže je seznam klíčových nových funkcí:

  • Synchronizace až do 1/8000 sekundy
    Pomocí programu Skyport Plus HS můžete nyní synchronizovat libovolný blesk Elinchrom s funkcí EL-Skyport až na 1 / 8000 sekundy. To bude nejlépe pracovat s novými bleskovými hlavami HS, ale může být stále používán i s libovolnou bleskovou hlavou Elinchrom.

  • Rozšířený dosah
    Nový transceiver může nyní ovládat blesky až 200 m (656 stop), když je používán venku a až 60 m (194 ft) v interiéru. Podle mých zkušeností Skyport Plus HS nikdy nezmešká. Při nedávném natáčení na horském kole byl ELB 400 umístěn 30 metrů od mého střeleckého stanoviště v lese za předmětem - a přes kopec, takže to nebyla ani situace v místě, blesk odpaloval vždy.

  • LCD displej
    LCD displej zobrazuje každou zábleskovou jednotku, nastavení napájení a umožňuje plnou kontrolu nad všemi blesky přímo na Skyport Plus HS. Se všemi těmito informacemi na vysílači můžete nyní řídit výkon na každém blesku individuálně, stejně jako mnoho dalších funkcí. Jednotlivé přístroje se také automaticky zobrazují a můžete upravit nastavení na vysílači nebo na samotném blesku. Pomocí vysílače HS můžete vidět a ovládat až 10 různých přístrojů EL.

  • 2x AA baterie
    Skyport Plus HS běží na dvou bateriích AA, což usnadňuje hledání nových baterií a jejich výměnu.

  • ODS (Posouvání synchronizace)
    Nastavení ODS umožňuje přizpůsobení časování Hi-Sync (HS) tak, aby se změnilo místo, kde se světlo odvíjí od křivky záblesku. To znamená, že jsme schopni přizpůsobit osvětlení HS tím, že přemístíme řez světla od maximálního světelného výkonu k nižšímu světelnému výkonu dále do křivky záblesku. To může být zvláště užitečné při fotografování portrétů s širokou clonou, kde musí být osvětlení jemné.

  • AF Assist
    Zařízení Skyport Plus HS také obsahuje funkci automatického zaostřování, která pomáhá fotoaparátům zaostřit v situacích s nedostatečným osvětlením. Zatímco to může vypadat jako malá věc, existuje mnoho situací, kdy jsem musel zapnout modelovací lampu, aby se zaostřil. Když běžíte na baterii, stejně jako u modelů ELB 400 nebo Rangers, pomocí modelovacího světla pouze k automatickému zaostření fotoaparát vypouští stroboskopy poměrně rychleji. Je to rys, kterou mnozí z nás najdou mimořádně užitečný a další příklad toho, jak dobře je myšlenka nového Skyport Plus HS.

Quadra HS Flash Head

"Můžete se vymanit ze slunce ze vzdálenosti 6 metrů, za plného denního světla, to vše s pouhými 424 W!"

 

Elinchrom Quadra HS

Elinchrom Quadra HS

Nová hlava Quadra HS pro ELB 400 je speciálně navržena pro fotografování Hi-Sync (HS) a pracuje s rychlostí závěrky až do 1 / 8000 sekundy s prakticky žádným páskováním nebo gradácí. 

Při plném výkonu má dlouhou dobu blesku 1 / 600 sekundy, což je ideální pro fotografování Hi-Sync. Nová hlava blesku také usnadňuje fotografování při nižších napájecích nastaveních při použití technologie HS, což nebylo možné předtím s technologií HyperSyncTM. Blesková hlava HS je navržena tak, aby při použití technologie HS byla mnohem více světla než standardní hlava ELB 400 Pro. Když se zapojíte s vysílačem Skyport Plus HS, výsledkem je, že můžete překonat slunce z dosahu 6m při plném denním světle - to vše s pouhými 424 W.

Přečtěte si znovu poslední větu!

Při normálních synchronizačních rychlostech přebít slunce o 1200 Ws je to sotva možné ve vzdálenosti 20ti stop. Díky nové technologii HS v nastaveních ELB 400 a Skyport Plus HS můžete nyní zachytit menší, lehčí převodový stupeň a přenášet slunce z nepředstavitelných vzdáleností - to vše při zastavení činnosti rychlostí závěrky. Toto je aspekt "měnící se hry" tohoto nového systému, který jsem zmínil výše. Toto kombo umožňuje bezproblémovou všestrannost se zábleskovou fotografií.

Elinchrom Quadra HS © Michael Clark

Elinchrom Quadra HS © Michael Clark

Použitím funkce Hi-Sync hlavy HS s Skyportu HS jsem dokázal podstatně ztmavit pozadí, takže vypadá to, že obraz byl zachycen v pozdním večerním světle, i když to bylo uprostřed dne.

1 / 2500 s.  f / 2.8 ISO 200

Technologie Hi-Sync

 

"Hi-Sync dělá ze všech ostatních zastaralé"

Elinchrom Hi-Sync

Elinchrom Hi-Sync

"Technologie Elinchrom Hi-Sync pracuje podobně jako HyperSyncTM tím, že vezme trochu světla z křivky záblesku. Protože je to vlastní systém Elinchromu, je optimalizován pro práci mnohem lépe než HyperSync, a je také mnohem jednodušší." 

Je to zdaleka nejlepší technologie synchronizace blesku s časem závěrky na trhu - a nikoliv pouze Hi-Sync

Je to zdaleka nejlepší technologie synchronizace blesku s časem závěrky na trhu - a nikoliv pouze "Hi-Sync", lze ji použít i pro jiné tvůrčí efekty, včetně: mrazivého pohybu, ztmavnutí pozadí s vysokou rychlostí závěrky, focení při velké cloně s malou hloubku ostrosti, mít plnou kontrolu nad rychlostí závěrky a volbou clony a získat ostřejší obraz s vysokým rozlišením. Podle mého názoru je tato implementace Hi-Sync obrovskou revolucí v technologii blesku. Čekala jsem po dlouhá léta, že tato technologie bude  implementována do blesků. Hi-Sync dělá ze všech ostatních zastaralé! Pokud hledáte, jak to vyřešit s vaším osvětlením, už nemusíte. Elinchrom zdokonalil způsob fotografování s blesky při vysokých rychlostech závěrky a také vytvořil úžasný vysílač pro jakékoliv použití.

Převzato z www.elinchrom.com

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Share this content