Fotografování řemeslníků v Oaxace s Elinchrom ONE

Fotografování řemeslníků v Oaxace s Elinchrom ONE

- Categories : Příběhy
star
star
star
star
star

"Je naší výsadou sdílet příběhy od tvůrců a komunit z celého světa.

Z nového přístroje Elinchrom ONE jsme nadšeni, můžeme lépe upozornit na fotografy pracující na humanitárních osobních projektech."

S Elinchrom ONE


Ve společnosti Elinchrom věříme v sílu fotografie. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli využít uvolnění Elinchrom ONE jako příležitost, sdílet naši platformu s fotografy, jejichž práci obdivujeme nejen pro provedení, ale pro jejich záměr.
Považujeme schopnost vyzdvihnout práci fotografů, kteří pomocí svého umění upozorňují na složité problémy, za velkou výsadu a Brenda Bazán je jednou z těchto fotografek.


Začátkem tohoto roku jsme kontaktovali Brendu a nabídli jí plnou podporu projektu podle jejího výběru. Rozhodla se vytvořit soubor prácí, který zachycuje podstatu komunity řemeslníků v Oaxace, aby oslavil její identitu jako Mexičan-Američan a šířil povědomí o této kultuře, která jen zřídka dostává platformu k vidění a slyšení.


Zlepšete viditelnost při vyprávění příběhů


Jako fotografka si myslím, že je zásadní používat mé médium k vyprávění příběhů. Jedním ze slibů, které jsem si dala, je fotografování subjektů, aby se zvýšila jejich viditelnost a vyprávěly se jejich smysluplné příběhy.
Je pro mě také důležité vyprávět příběhy ze své zkušenosti a identity mexicko-americké. Tak jsem se nakonec rozhodla fotografovat řemeslníky v Oaxace jako svůj projekt pro tuto kampaň.



Řemeslná tvorba je obrovskou součástí života každého řemeslníka; je to součást jejich kultury a identity.
Všechno, co vytvářejí, pochází z dlouholeté tradice jedinečné pro každou vesnici, vše je vyrobeno ze srdce s jejich jedinečným nádechem. Prostřednictvím řemeslníků tyto techniky přežily a jsou předávány z generace na generaci. Právě tato vášeň, hrdost a skromnost pro jejich práci mě k nim povolala.




Věřím, že fotografie je velmi silná, její využití k návratům a humanitární práce je pro mě velmi důležité. Když máte fotoaparát, často vás pustí na místa, kam se mnozí nedostanou, a je vaší odpovědností přivést zpět obrázky, díky nimž budou ostatní vědět, jaké to tam je, a tím inspirovat ke změně nebo jen zvýšit povědomí.
Přestože většina fotografií není revoluční, umožňuje nám nahlédnout mimo naše komfortní zóny do života mnoha lidí na celém světě. Právě prostřednictvím fotografie můžeme otevřít svou mysl různým tradicím, životnímu stylu, kulturám atd. To je pravděpodobně podceňovaná síla. Vidět, jaké jsou zkušenosti ostatních, bez setkání s nimi nebo cestování, je neocenitelné a mnoha lidem může pomoci pochopit a přijmout rozdíly, díky nimž je lidská zkušenost bohatá a krásná.




Prostřednictvím fotografie můžeme otevřít naši mysl různým tradicím, životnímu stylu, kulturám , a pod.



Každý řemeslník se mnou sdílel kus ze sebe samého a svou práci. Někteří sdíleli, jak obtížný byl loňský rok s pandemií COVID-19, která tolik ovlivnila cestovní ruch, protože jejich trh a živobytí závisí na cestovním ruchu.
Jiní projevovali vzrušení, když se nechali vyfotografovat a ukázat svou práci světu. A jiní byli osobnější a sdíleli inspiraci za jejich prací, jako malíř Gerardo Navarro, který četl krásné příběhy, které napsal, aby doprovázel každý z jeho akvarelových kousků.
S každým řemeslníkem byla při jejich fotografování cítit vděčnost a radost.

Za celý den jsem pravděpodobně použila méně než 15% baterie ONE.



Elinchrom ONE

Používání Elinchrom ONE bylo úžasné. Světlo je velmi lehké a nemusí být nikde zapojeno, což je nejlepší způsob, jak se snadno pohybovat nebo mačkat v malých nebo přeplněných prostorách. Naše celodenní natáčení v Oaxace bylo docela hektické, celý den jsme přecházeli z jednoho místa na druhé, ale balení a vybalování nikdy nebylo obtížné.
Také se mi líbilo, že životnost baterie byla docela dlouhá; Za celý den jsem pravděpodobně spotřebovala méně než 15% nabití baterie. A absolutně jsem milovala, že ji mohu v případě potřeby nabíjet na cestách přenosnou powerbankou.
Nemohu se dočkat, až budu v budoucnosti používat ONE, bylo to tak zábavné světlo, že se s ním výborně pracuje a otevírá tolik možností!

Tento projekt mě inspiroval k dalšímu hledání lidí a příběhů, o které se chci podělit.



Práce s Elinchromem a vědomí, že řemeslníci budou mít velkou platformu pro vyprávění svého příběhu, je velmi naplňující. Zkušenost, kterou si s sebou vezmu, je opravdu něco, čeho si budu vážit. Jsem vždy vděčná lidem, kteří mě nechali vstoupit do svého života, abych zachytila jeho část, a být přijata s takovou radostí a vděčností je velmi dojemné. Tento projekt mě inspiroval k dalšímu hledání lidí a příběhů, o které se chci podělit.




Follow Brenda's work

www.brendabazan.com

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Related posts

Share this content