Fotografování Covid hrdinů v první linii s Elinchrom ONE

Fotografování Covid hrdinů v první linii s Elinchrom ONE

- Categories : Příběhy
star
star
star
star
star

S vydáním přístroje Elinchrom ONE jsme se zaměřili na partnerství s fotografy, kteří dělají humanitární osobní projekty.

Dnes se setkáváme s Aaronem Jayem Youngem, abychom se dozvěděli více o jeho vášni, přístupu a příběhu tohoto projektu.





Ve společnosti Elinchrom věříme v sílu fotografie. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vidět spuštění Elinchrom ONE jako příležitost sdílet naši platformu s fotografy, jejichž práci obdivujeme nejen pro provedení, ale pro jejich záměr.
Považujeme schopnost vyzdvihnout práci fotografů, kteří pomocí svého umění upozorňují na složité problémy, za velkou výsadu a Aaron Jay Young je jedním z těchto fotografů.




Přiznejme si to; od začátku Covidu přišly těžké časy. Ale během této doby se Aaron vydal zachytit tento okamžik, a konkrétněji lidé - hrdinové v jeho místní nemocnici, kteří pracovali tváří v tvář smrtelnému viru po celou dobu pandemie.
 

Pozadí pandemie

Prošel jsem mnoha různými nápady pro tento projekt, ale protože jsme byli uprostřed pandemie a bylo to něco, čím všichni společně procházeli současně, věděl jsem, že se na to chci zaměřit.
Během měsíců jsem viděl různá různá videa zdravotnických pracovníků, kteří byli v první linii a museli se vypořádat s realitou tohoto viru ... Neměli ten luxus diskutovat o tom, zda to bylo skutečné, nebo se dostat do bezpočt politických argumentů ... byli zaneprázdněni tím, že to vlastně prožívali, vlastně se ukazovali každý den a riskovali vlastní životy, aby se starali o ostatní.
Z tohoto důvodu jsem je chtěl představit.




 
Mám touhu umožnit každému

cítit se být viděn a slyšen.


Já osobně, mám touhu umožnit každému cítit se být vidět a slyšet. Chci dát možnost lidem, kteří jsou utlačováni a diskriminováni a o kterých si někteří lidé myslí, že jsou „méně než“. Chci je zachytit způsobem, který je nejpravdivější - s pocitem autenticity, důstojnosti a lidskosti.
Existuje prvek dehumanizace, který se vyskytuje v mnoha ohledech, od našeho vězeňského systému, přes zdravotnický systém, až po systematický rasismus, který prostupuje každou institucí v této zemi, a myslím, že svou práci vnímám jako protiklad k tomu.
Spíše než dehumanizovat chci nejen humanizovat, ale také zachytit houževnatost lidského ducha.



Pokaždé, když dělám nějaký projekt, jako je tento, nebo dokonce ve své každodenní práci, mám neustále na paměti, že každý člověk má touhu být viděn a být slyšen, a neustále mi to připomíná, že všichni můžeme poskytnout tuto zkušenost jakékoli osobě na kdykoli jednoduše tím, že s nimi budete přítomni.





Miluji, jak je Elinchrom ONE

lehký a malý.
.


Protože byl Aaron jedním z prvních fotografů, kteří dostali Elinchrom ONE do rukou - museli jsme se jej zeptat na zkušenosti s natáčením s novým světlem během tohoto projektu.



Miluji, jak je ONE lehký a malý. Způsob, jakým jsme nasvěcovali tento projekt, je velmi podobný tomu, jak obvykle pracuji - často na místě míchám umělé a přirozené světlo a určitě budu používat ONE pro budoucí projekty.



Moje další dobrodružství

Právě jsem dokončil projekt s Koalicí proti recidivě ke Dni otců, kde jsme fotografovali řadu dříve uvězněných otců a jejich dětí. Podívejte se na jejich Instagram, aby jste viděli ten projekt a dozvěděli se více o úžasné práci, kterou dělají.
Nedávno jsem absolvoval první fotografický workshop se svým dobrým přítelem Jonnym Edwardem v Los Angeles. Zážitek, který jsem si užil a kterého se určitě chystám dosáhnout. Pro více informací o tom můžete navštívit aaronandjonny.com.
Na obzoru je také několik dalších velkých věcí, o kterých zatím nemůžu mluvit, ale jsem tak nadšený, že to brzy oznámím!





Follow Aaron's work

www.aaronjayyoung.com





Převzato z elinchrom.com

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Related posts

Share this content