Dokonalý společník pro perfektní světlo

Dokonalý společník pro perfektní světlo

- Categories : Příběhy
star
star
star
star
star

Tereza Asplund je švédská portrétní fotografka s velkou vášní pro hru světlem. Fascinují ji výtvarné portréty a ráda pracuje ma různých místech.


© Therese Asplund

Miluje výtvarné portréty, ráda pracuje na různých místech. Ale ať je venku nebo uvnitř, může pracovat s jedním nastavením. Pojďte si přečíst proč pro svojí fotografickou práci tolik miluje ONE.



"Mojí vášní je světlo, ale opravdu věřím, že když ovládnete stíny, stane se kouzlo!"



Někdy ráda simuluje vzhled venkovní fotografie i když fotí v interiéru a ONE je pro tyto situace dokonalým společníkem.


© Therese Asplund

Předsazená výbojka

Pro většinu svých portrétů ráda používám softboxy. Když máte příležitost využít přístroj s předsazenou výbojkou, jako tomu je u většiny přístrojů Elinchrom, umožní Vám to získat široké a rovnoměrné světlo v softboxu. Při použití větších tvarovačů světla je obzvlášť důležité, aby jste neskončili se sníženým světelným výkonem.

A víte co? Díky svému velmi kompaktnímu designu má ONE tuto neuvěřitelnou vlastnost a jeho světlo je pro mě jěště výjimečnější.





© Therese Asplund

Jediné, malé a šikovné, ale vždy připravené

Líbí se mi Elinchrom ONE, protože vše, co potřebuji, je obsaženo v jediném malém balení. Je připraven k použití během pouhé sekundy bez dalšího příslušenství, jako jsou kabely nebo baterie. Je neuvěřitelně kompaktní a lehký, ale nesnižuje sílu ani kvalitu světla.




Usnadněte si věci

Vedu workshop nazvaný "Play to Learn" a na poslední lekci byla skutečnost, že Elinchrom ONE je odolný vůči povětrnostním vlivům, skutečně velmi pohodlná.

Tato konkrétní lekce se jmenovala "Vodní svět". Po dobu dnou dnů patnáct fotografů vytvářelo magické, výtvarné portréty, všude se stříkalo, lilo a házelo vodou. Bylo to hodně zábavné, ale samozřejmě trochu riskantní pro většinu technického vybavení.

Tento úkol je mnohem snazší se samostatným zábleskovým přístrojem, jako je ONE, protože se nyní mohu vyhnout elektrickým kabelům.



"Mám pocit, jako by někdo vyslyšel všechno na mém seznamu přání."



© Therese Asplund



Trocha světla navíc

Pro většinu mých venkovních focení mi ONE poskytuje právě tolik světla, abych mohla vyfotografovat portrét, dokonce i se sluncem v protisvětle.

Často jej používám, když chci hodně přirozeného světla s trochou světla navíc pro krásné a kontrolované nasvětlení obličeje na mém portrétu.

To je jen pár věcí, kterér na ONE miluji. Celkově musím říct, že mám pocit jako by někdo vyslyšel všechno, ce je na mém seznamu přání. Mám pocit, že tenhle blesk vytvořili jen pro mě.

Tento přístroj je prostě ideální pro můj typ práce!



Sledujte práci Terezy

www.thereseasplund.com

     

Převzato z www.elinchrom.com

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Related posts

Share this content