ONE na výletě v Keni s Johnem Hagbym

ONE na výletě v Keni s Johnem Hagbym

- Categories : Příběhy
star
star
star
star
star

© John Hagby


Když jsem si sbalil vybavení vybavení na cestu, mým cílem bylo udržet váhu svých tašek co nejmenší. Rozhodl jsem se pro osvětlovací stativ z uhlíkových vláken, cestovní stativ pro fotoaparát a standardní reflektor. Všechno bylo uloženo v mém fotobatohu spolu s vybavením fotoaparátu, které jsem dal dohromady pro fotografování divoké přírody.



© Tom Svensson


Společně s tímto vybavením jsem se rozhodl vzít i malý bateriový blesk Elinchrom ONE, ideální pro fotografování na místě, pro každý případ.


Před odjezdem jsem strávil nějaký čas výběrem ideálního reflektoru pro ONE.

Když potřebuji maximální světelný výkon z blesku, často používám reflektor Elinchrom HP, který poskytuje o 1/2 clony vyšší výkon, ale protože bylo zásadní udržet velikost zavazadla, potřeboval jsem alternativu. Rozhodl jsem se použít přímé světlo tak 2 - 3 metry před objektem a po nějakém testování se ukázalo, že Standardní reflektor 21cm tuto práci zvládne skvěle.



© john Hagby



Takže moje malé "studio" vzniklo s bateriovým bleskem Elinchrom ONE, vysílačem Pro a standardním reflektorem, který se k němu dobře hodí, a superlehkým stativemz uhlíkových vláken. Díky tomu jsem měl pár příležitostí fotit portréty přímo na místě a snadno zvládnout světelné podmínky.



© Tom Svensson



Když jsme navštívili masajskou vesnici, zeptal jsem se, jestli bych mohl udělat nějaké portréty, a nevadilo jim to.

Docela brzy se objevila celá řada lidí, kteří se chtěli vyfotit a já tak začal fotit portréty jeden za druhým, jak na výrobní lince.


© Tom Svensson


Tato fotografická příležitost byla přímo uprostřed dne, což obecně způsobuje určité problémy, protože lidé obvykle začnou mrkat, když je příliš mnoho světla. Slunce zrovna bylo přímo nahoře, takže bylo těžké najít stín.

Řešením bylo umístit modely před zeď přímo do stínu, se sluncem mírně za modely - v rozsahu, v jakém to bylo možné.


© John Hagby


Dostat model zcela ve stínu se sluncem přímo nahoře však bylo složité. Ale nevadilo mi to. Chtěl jsem mít světlo ze slunce trochu "syrové". Tím, že jsem kombinoval sluneční světlo s bleskem, který měl podobné vlastnosti, jsem byl schopen získat snímky, které byly ve svém osvětlení dostatečně přirozené, a také jsem se vyhnul obavám, že by lidé museli mhouřit oči kvůli přímému světlu do jejich tváří.


© John Hagby


Díky svému velmi kompaktnímu blesku ONE jsem mohl vytvářet úžasné snímky v prostředí, ve kterém by bylo jinak obtížné.


Při dalším fotovýletu si vezmu opět ONE. Je tak malý a přitom poskytuje vynikající výhody a navíc se mi vše vejde do jediného zavazadla.

Ať už vyrážíte do světa za fotografickým dobrodružstvím venku, nebo fotíte portréty v místnosti, měli by jste mít Elinchrom ONE ve své tašce. Tento malý blesk má dostatečný dosah a je tak flexibilní, že vám umožní vytvářet úžasné snímky z jakéhokoliv prostředí.



Sledujte Johnovu práci

www.pictpro.se


           

Převzato z www.elinchrom.com

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Related posts

Share this content