TTL na svatbě 3. část

TTL na svatbě 3. část

- Categories : Příběhy , Zkušenosti
star
star
star
star
star


Díky HSS nyní můžete ovládat své prostředí.


Mnoho fotografů přirozeného světla se obává světla umělého, protože jeho nastavení vyžaduje více času a může být technicky složité. S ELB 500 TTL se můžete soustředit jen na zábavu a popustit uzdu své fantazii.




Na rychlost X-Sync nemusíte myslet.


Během několika sekund je vaše osvětlení připraveno k provozu. S ELB 500 TTL máte sílu a snadné vytváření obrazů světové třídy ve svých rukou.


Před HSS si museli fotografové s bleskem hrát s křehkými ND filtry nebo si koupit drahý středoformátový systém, aby dosáhli snové a malé hloubky ostrosti. S ELB 500 TTL je to příběh minulosti.




S TTL se soustřeďte na okamžik.


HSS je především o tvůrčí svobodě.


Na těchto obrázcích jsem chtěl téměř úplně potlačit okolní světlo, aby můj pár vynikl při zachování detailů v pozadí.


Chcete-li zachytit tanec nevěsty a ženicha, vyhnete se použití HSS s extrémně vysokou rychlostí závěrky jakémukoli rozmazání pohybu.


Prvním krokem je upravit nastavení fotoaparátu a zajistit, aby bylo prostředí tak tmavé nebo světlé, jak si přeji. Pomocí živého náhledu zrychlím proces, zkontroluji histogram i posuv živého náhledu a upravím rychlost závěrky, ISO a clonu.


Všechny potřebné informace jsou zobrazeny na displeji vysílače Elinchrom Transmitter Pro.





Jakmile je moje expozice nastavena na pozadí, zapnu Elinchrom Transmitter Pro a stisknu tlačítko TTL.


Díky tomu se mohu soustředit na příběh, který se odehrává před mým objektivem, místo starostí s technickými detaily. Rozhodl jsem se povolit ještě jednu možnost na svém vysílači Pro, abych se ujistil, že moje nevěsta a ženich jsou na konci expozice dokonale ostří: je to nastavení "synchronizace na druhou lamelu".


Nastavení modelovacho světla lze snadno upravit v nabídce ELB 500 TTL.




Posílení svobody pro nejtvořivější.

Povolit synchronizaci na druhou lamelu.

Chcete-li aktivovat synchronizaci 2. lamely, stiskněte Nastavení a poté přejděte dolů na Nastavení SC a ujistěte se, že je ZAPNUTO. U některých fotoaparátů, jako je Nikon, jej možná budete muset povolit i na těle fotoaparátu.

Se svou kamerovou sadou, zapnutým akumulátorem a vysílačem Pro v TTL se mohu pohybovat kolem svého páru a natáčet více úhlů, aniž bych musel znovu nastavovat světlo, i když se příliš pohybují. ELB 500 TTL a Skyport System se o vše postarají za mě.





Fotografování prvního tance může být velmi stresující. Děje se to rychle, není vždy snadné se pohybovat v davu a měnit úhly a někdy vám někdo může zablokovat světlo. Díky funkci “Skupiny" však při použití několika hlav ELB 500 TTL nebo baterií můžete zachytit několik nastavení osvětlení během několika sekund. 


Tip: Použijte pomocné AF vašeho vysílače Pro v tmavém prostředí pro lepší zaostřování.


V tmavých situacích je skvělé použít pomocí modelovací lampy zaostření. To však může baterii vybít a v závislosti na vašem použitém modifikátoru světla nemusí být dostatečně výkonná.


Místo toho můžete použít pomocnou funkci AF svého Elinchrom Transmitter Pro, která vám pomůže dosáhnout přesného zaostření.





Follow Quentin's work

www.quentindecaillet.com

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Related posts

Share this content